trött, stel, öm och Lycklig.

Igår var det sista dagen på praktiken. Oerhört skönt men samtidigt lite trist. Camilla tyckte att eftersom det var min sista dag så skulle vi avsluta med att jag hoppade alla hästar. och då menar jag 7 stycken... efter tre var jag helt slut... haha! men superkul var det! charesse var duktigast. :D hoppade nog 1.20 iaf. :P sen kom morris, han hoppade jag nog 1.30 med. :) treåringarna hade aldrig blivit hoppade uppsuttet förut med de var jättedukiga. hihi. min favorit Da vinci var en av de som hade störst problem men jag kan inte låta bli och tycka om honom i vilket fall, fast han försökte slänga av mig. :P Zlatan är en av treåringarna och han är jag nästan ännu mer kär i. Så oerhört söt!
Da Vinci

Zlatan ♥

Allt som allt har praktiken iaf varit superkul, även om jag idag knappt kan röra mig. det hör liksom till, då känner man ju i alla fall att man har tagit i. :) Camilla har varit underbart snäll och jag hade inte kunnat ha det bättre. Har ju fått rida massor och fått lektiner på charesse och bäst av allt: förtroendet från Camilla. Hon ville absolut ha mitt nr så att hon kan ringa om hon behöver hjälp nån gång. Känns ganska bra. :)

Fick en bild när Camilla red Charesse. Oerhört dålig och men ser inte alls vad fin hon har blivit men det får ni väl se när jag rider sen. För en oerhörd skillnad tycker iaf jag att det är. :)



Om två timmar drar jag iväg till Adam. :D det ska bli underbart att träffas igen.. men det är galet vilken skillnad det är när man har kul och är ifrån varann. Visst har jag saknat Honom, det går inte att komma ifrån men det gör inte alls lika ont som när jag var i Frankrike. Det var hemskt.

image188

snö?

hoppsan. idag kom vintern tillbaka... snön yr som den inte har gjort på hela vintern.knasigt.. hade hellre behållt våren faktiskt. den var ju här nu. tyckte om den. :(

idag fick jag rida igen. åter igen en superfin häst. annat än å strutta runt på skolhästarna kan jag ju meddela... :P och i morrn ska jag rida lektion på den finaste av dom alla. charsse alltså. :P hihi. trivs som fisken i vattnet hos camilla. hon är verkligen supersnäll och jag gillar att jag alltid har nåt att göra.. behöver aldrig gå sysslolös. och så får jag ju rida på alla fiiina heeestar. har självklart förälskat mig i en. da vinci heter han. 6 år men ligger lite efter i utbildningen men han är verkligen super-duper fin och jättesöt. desutom till salu. :P ..... för 120 000... suck. får fortsätta drömma...

regn och rusk

Idag var det min fjärde dag hos camilla och allting går fortfarande fint . Idag red hon charesse och jag kollade. jisses vilken fin ponny jag har. när camilla rider iaf... superfin var hon. nu känns det bara jobbigt att få tillbaka henne hem för då känns det som att jag förstör allt som hon jobbat med. :( i tisdags red jag henne och camilla hjälpte mig. hon är verkligen en helt annan häst! så himla fin! (fast inte om man jämför med när camilla rider henne...) hon har en helt annan bjudning och mycket känsligare för skänkeln. underbart var det! :D tyvärr har jag inte kunnat fixa nån bra bild. kändes lite oförskämt att ta kort idag när hon red och berättade hur hon jobbade... får se om jag kan fixa en om några dar. På onsdag händer det skojjiga grejor. :) då ska camilla ta med sin lilla prins Rainman på träning hos Lussan, och jag ska följa med. :D ska bli superkul! måsta gå upp ännu en halvtimme tidigare bara så nu blir det upp klockan 5 i stället... blääää... hittills har det bara varit regnit och äckligt när jag varit där. inte så kul med superleriga hästar varje dag som ska borstas och rengöras men det är ganska mysigt i alla fall. :)

Nu är mamma o pappa i japan hos min gosebror martin... saknarde redan. särskillt martin. hittade världens sötaste bild på honom på mammas dator som jag bara måste visa. :) hihi! söt eller vad. :P



Jimbo saknar matte, han äter honungsmelon och ligger bara still o deppar hela tiden. Inget är särskillt typiskt för honom. stackars bebis.. :( får gosa extra mycket.

saknar er mina pärlor!

en normal praktik

Hej!
Idag har varit en mycket bra dag fast jag är galet trött. Och i morrn blir det upp lika tidigt igen.
Men Camilla Toll är verkligen världens goaste och hur gästvänlig som helst. Charesse har förvandlats till en elitponny och alla andra hästar är också jättefina. Jag har inte gjort nåt särskillt roligt idag men bara tanken på att alla människor förstod mig och tyckte att det var kul att ha mig där får mig att småle och  vilja tillbaka.  I morrn hoppas jag på lite ridning, men får jag inte rida i morrn så blir det defenetivt senare i veckan och i alla fall ska Camilla rida charesse i morrn och visa vad hon har jobbat med hittills... ska bli superkul att se! :D nu somnar jag snart så ska ta å lägga mig om en stund. Kan försöka ta lite bilder i morrn också. Alltid skoj!
kram så länge!



Adam. tänker på dig allid  : )



vår!

idag är det underbart väder och jag känner mig glad o lycklig! hihi! jag och pappa har precis tagit en tur i "lilla röd" som jag kallar den. hehe. pappa bytte motorcykeln mot nånting som han tyckte var lite roligare. jag tycker också att det var roligare för den här får jag köra. :P
I kväll åker jag till adam och har fått äran att låna farmors bil vilket inte är så många som får så vi får hoppas att den håller sig från repor och annat otrevligt som kan få gammlingarna att känna olycka i livet. hoppas att vädret håller i sig hela dagen så det spralliga inte försvinner.!
på söndag åker jag till Camilla Toll (och till snutte-hesten charesse<3 )och jag hoppas att det blir bra nu, vore lite snopet om detta också skulle bli ett totalt misslyckande men det ska vi väl inte hoppas på!? :D

Hoppas alla ni som jag tycker så mycket om är lika glada och spralliga som jag är i det fina vårvädret!


                                                                                


lugnet.

idag måste jag säga att det har varit en bra dag. jag har städat o packat upp och tvättat o till råga på allt dammsugit hela huset. dessutom plockat undan o torkat hela köket. ^^ duktig lulle. : ) sen på eftermiddan tog jag mig en promenad i det kalla (om man jämför med frankrike) men oerhört uppfriskande vädret för att hämta min alldeles egna fovorit hund. har faktiskt saknat den lilla skrutten. :D sen hade jag inget viktigare för mig än att baka en mumsig kladdkaka och kolla på antikrundan för att upptäcka att pappas faster var med. det var skoj. Hon är så knasig så jag fick mig ett gott skratt. (http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=1077505 50 min o 40 sek.)
allt detta har fått mig att känna hur skönt det var att komma hem. jag ångrar inte en sekund att jag tog det beslutet. nu tänker jag gå vidare och göra det bästa av fortsättningen.

Jimbopromenad

image177

Sötskrutt <3

image178


I morgon bär det förhoppningsvis av till min alldeles egna Adam. <3

image180

hemma igen...

Efter om och men beslutade jag att åka hem.
På ett sätt känns det tråkigt att behöva ge upp men omständigheterna gjorde det omöjligt att vara kvar. boendet var hemskt och människorna verkade inte gilla mig och de var defenetivt inte villiga att få mig att trivas. Veterinären som var min  "handledare"  verkade bara tycka det var jobbigt att ha mig där eftersom vi hade lite problem att förstå varandra ibland. Hade jag inte träffat Elodi (som förövrigt är det finaste namnet nånsin) och Jonna hade jag ju inte stått ut den veckan jag var där i alla fall. Elodi var veterinärens assistent och bodde i lägenheten intill. Hon kunde knappt engelska men vi lyckades på något vis förstå varandra ändå. När Laurent (veterinären) var jobbig gick jag till henne i stället och hon tog alltid glatt emot mig. : )  Jonna är Laurents och hans frus Aupair och hon är svensk. Hon tog med mig till bordeau en dag och detta gjorde mig lite gladare. Henne kunde jag prata med om hur jag kände och hon verkade inte tycka att jag var konstig för det. TACK!
De andra assistenterna Mark och Claire var också snälla men hann tyvärr inte lära känna de så mycke. Mark tog i alla fall med mig ut på veterinärbesök typ andra dan och jag såg det äckligaste och mest obehagliga i hela mitt liv. Han försökte med sin urusla engelska att förklara vad som hänt och det jag förstod var att hästen i fråga hade in svampinfektion inne i halsen som tillslut spräckt halspulsådern så hästen rent ut sagt spydde blod både ur näsan och munnen. När vi kom dit var det blod precis överallt i boxen och golvet var täckt med ett tjockt lager. Tyvärr hade han redan förlorat säker 20 liter blod så han var tvungen att avliva stackarn. Fast som hästen uppförde sig hade han nog dött inom 10 minuter i vilket fall. påminde om när Kurir <3 dog... :( usch.
Ändå har jag lyckats lära mig massor på den här veckan och det är ju en av de få possitiva saker jag kan se med det hela. Lite muskler har jag nog också fått då jag har mockat som en tok (och de mockar inte mer än typ en gång i veckan i vanliga fall så ni kan ju gissa hur skitigt det var).
Nu blir det praktik hos Camilla Toll  i stället och det bir nog himmla bra det. :) Charesse är ju där och väntar på mig. :D Saknar min söt-hest. <3


första flyget hem var vi väldigt få så jag hade tre säten för mig själv vilket var väldigt mysigt. o fin solnedgång var det oxå.

Lite vårigare och varmare än hemma var det allt. gick i t-shirt en dag iaf. :D bebisen är den äldsta av de två som var när jag kom. jäkla kaxig var han oxå. :P


Den här lille var min favorit. han var speciell. hade problem med frambenen, ganska blyg men busig och älskade mammas svans. oerhört söt. ^^ nästa bild är från bordeaux när jag o jonna var där och shoppade lite. det var skoj!


Lite bilder från stallet bara. de två fuxarna är bara två av de 10 som är dräktiga.

RSS 2.0